Betalingsanmerkninger og låne penger?

Har du betalingsanmerkninger, vil det ofte være vanskelig å få lån. Du har likevel muligheter, spesielt på nett, ved å søke på flere lån samtidig.

Alle situasjoner er ulike. Du kan ha god økonomi, men likevel ha en betalingsanmerkning. Å få en slik anmerkning er en av de største konsekvensene av å ikke betale regninger til riktig tid, hvor du etter hvert vil få inkassovarsler.

Du blir kvitt anmerkningene så fort du har gjort opp for deg, og den vil dessuten uansett forsvinne etter fire år.

Kan du stille sikkerhet?

Det er overhodet ikke umulig å få lån selv om man har betalingsanmerkninger. Hvis du kan stille sikkerhet i fast eiendom, har du best mulighet, og vil sannsynligvis ikke måtte lete lenger før du kan ta opp et lån.

Det spiller også en stor rolle hvor stort beløp det dreier seg om, og hva lånet eventuelt er til. Det er for eksempel lettere å få refinansiering hvor man samler alle smålån sammen til ett lån. Da kan du gjerne gå til din lokale bank, og får sannsynligvis tilslag. Spesielt hvis du for eksempel har bil- og/eller boliglån. Har du i tillegg smålån og gjeld fra kredittkort og forbrukslån, vil det også være en trygghet for banken at du kan samle alle disse lånene for å bedre din egen økonomi.

Kan du ikke stille sikkerhet?

Det hele blir straks mye verre hvis du ikke kan stille sikkerhet i verken bolig, tomt, bil eller noe annet. Da har låneaktøren bare anmerkningen din å forholde seg til, og ser derfor på deg som en risiko.

Nok en gang har altså formål med lån og annen informasjon mye å si.

Det er dog ikke umulig å få lån likevel. Men du må regne med høy rente på det eventuelle lånet, siden låneaktøren ikke har noen sikkerhet på deg, og du er å regne som en risiko.

Det krever at du leter litt, og snakker med forskjellige aktører. De aller fleste er veldig ivrige etter å få inn kunder som kan stille til sikkerhet, men det er verdt et forsøk. Vi vil anbefale en aktør som heter «Bank2», som spesialiserer seg på å låne ut penger til personer med betalingsanmerkninger. De ser også gjerne at kunden kan stille fast eiendom som sikkerhetskilde, men du taper ingenting på å sende inn et søknadsskjema.

Sliter du med mange anmerkninger, og dyre inkassokrav, samtidig som du kanskje har dyre forbrukslån og kredittkort i tillegg, skjønner vi godt at du vil få orden på saker og ting. Derfor anbefaler vi at du bruker litt tid på å finne en aktør som er villig til å gi deg en sjanse. Livet vil bli enormt mye bedre når økonomien ruller som den skal.