Låne penger til bil

Bil må man gjerne ha, og de aller fleste må ty til et billån. Å låne penger til bil, er som regel ikke av det billigste slaget – men heldigvis er det ikke like ille renter nå som det var for noen år siden.

Først vil vi skyte inn at det lønner seg å sette boligen som pant for å finansiere billånet, hvis du har mulighet til det.

Hvor er det best å ta billån?

Har du ikke mulighet til å stille sikkerhet/pant i bolig, må du se på de beste alternativene for billån. Her kan det være enorme forskjeller.

Skandiabanken er en av de rimeligste bankene å ta billån i. Her får du gunstig rente på lånet, i tillegg til lave termingebyrer og ikke startgebyr. Bak dem igjen er aktører som DnB Finans, Handelsbanken, OBOS,  Gjensidige – og de fleste andre store aktører.

Problemet med disse aktørene er at de ofte stiller krav til minst 10% og gjerne 20%. Dette er det ikke alle som klarer, og man må dermed ty til andre alternativer. Dyrere og mindre gunstig lån, gir deg nemlig muligheten til å ta opp lån uten egenkapital. Den mest kjente aktøren innen slike lån er Santander.

Det kan også hende at du får til en låneavtale uten at du stiller egenkapital, men standard er minst 10% egenkapital hvis du ikke kan stille annen fysisk sikkerhet.