Hvorfor bør du ha kredittkort?

Et kredittkort får ofte mye ufortjent “hån” av personer som egentlig ikke vet hva de snakker om. Mange kredittkort koster deg nemlig ingenting å ha, og har ofte opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse hvis du skulle benytte deg av kreditten. Du taper med andre ord ingenting så lenge du ikke bruker det, eller betaler tilbake innen rentene påløper.

Rabatter og fordeler

De fleste kredittkort har flere fordeler. Dette kan være alt fra rabatter hos skobutikker, Trumfbonus på alle kjøp, billigere dekkskift – listen er nærmest uendelig. Kravet for at du skal motta rabattene, er rett og slett at du betaler med det aktuelle kredittkortet. Husk at du ikke taper på å betale på denne måten, så lenge du betaler tilbake kreditten før renter påløper.

Unngå kjipe situasjoner

De fleste kredittkort er 100% gratis å ha, gratis å bruke (i hvert fall i norske butikker) og passer rett inn i lommeboka. Det er en naturlig “frykt” å måtte se at betalingen i butikken blir avvist fordi du ikke har dekning på ditt vanlige bankkort. Et kredittkort i reserve er noe vi vil anbefale alle å ha.

Ta for eksempel en titt på Sandander Red sitt kredittkort som er helt gratis. Du får for eksempel 10% rabatt hos Choice Hotels og 20% hos Baresko.no!

Gratis reiseforsikring

Hvis du skal ut å reise kan du spare mange hundrelapper på å betale turen med kredittkort. Mange aktører gir deg blant annet gratis reiseforsikring hvis du betaler hele eller deler av reisen med deres kort. En reiseforsikring kan i dag koste langt over 500 kroner.

Vi vil dessuten anbefale deg å betale med kredittkort når du ferierer i utlandet. Dette reduserer svindelforsøk betydelig. Om uhellet skulle være ute, vil forsikringen sannsynligvis dekke tapet av kredittpengene. Hvis du derimot blir svindlet med ditt ordinære debet-kort, forsvinner pengene umiddelbart – og det finnes tusenvis av norske turister som blir svindlet med deres debet-kort hvert eneste år. Å bruke et flott reisekredittkort på ferietur koster deg noen kroner ekstra i gebyrer, men du kan til gjengjeld handle og ferie med god samvittighet.

Drivstoffrabatter

Privat 365 mastercard gir deg 30 øre per liter du fyller hos Esso i tillegg til 3,65% cashback på alle bensinstasjoner verden over. Dette betyr at du får hele 80 øre rabatt per liter du fyller med en drivstoffpris på rundt 14 kroner. Kortet skaffer du helt gratis, og det er ingen årsgebyrer eller kostnader med mindre du tar ut penger eller ikke tilbakebetaler kreditten du har lånt innen 45 dager.

Kjappe penger

Det er ingen tvil om at et kredittkortlån er dyrt, men det kan likevel være det mest ideele. I de aller fleste tilfeller vil det lønne seg med et slikt lån, kontra et lite forbrukslån. Det hele kommer an på hvor kjapt du klarer å nedbetale lånet. Hvis det er et beløp som er under 20 000 kroner og du tror du kommer til å betale tilbake innen kort tid, vil de fleste kredittaktører dekke dine behov.

Rentefritt: Grunnen til at vi som regel anbefaler et kredittkort kontra forbrukslån, er at man ofte har 40-50 dager rentefri betalingsutsettelse. Hvis det er snakk om et lite lån, kan mange allerede ha skaffet pengene man skylder.

Husk at du lever på lånte penger når du bruker et kredittkort. Det kan koste mer enn det smaker hvis du ikke bruker det riktig. Kortene i seg selv er ikke farlige, tvert i mot, som vi har vært inne på flere ganger i denne artikkelen, kan du spare flere tusen kroner hvert eneste år hvis du er disiplinert.