Låne penger

De aller fleste av oss er nødt til å ta opp et eller flere lån i løpet av livet. Det finnes mange låneaktører som vil kjempe for å gå deg som kunde, og dette er noe du må være bevisst på. Let lenge før du slår til på et lån. På den måten vil du nemlig få de gunstigste rentene, og de beste vilkårene på markedet.

Ikke bare ulemper med å låne penger

Mange ser på lån som noe veldig negativt, men det er ikke nødvendigvis slik. Ja, det ideele er selvfølgelig å ikke ha lån i det hele tatt, men det er dessverre bare ytterst få som er så heldige.

Forskjellen på å ha et boliglån og å leie en leilighet er ikke stor prismessig. Men hva har du igjen for å leie en leilighet? Betaler du 5000 kroner i måneden på å leie, og har muligheten til å ha samme beløp på et huslån, sparer du faktisk ganske mye penger på boliglånet. Man får skattefradrag på rentene, som gjør at man i det lange løp tjener mye på å låne/eie.

Forbrukslån kan være et alternativ

Det er ikke alltid man får lån i sin lokale bank, spesielt hvis du ikke kan stille pant i fast eiendom – det være seg at du ikke har fysiske eiendeler med verdi som du kan stille som sikkerhet, eller at du for eksempel akkurat har tatt opp et lån.

Mange forbrukslån stiller ikke samme krav til sikkerhet i pant, men kundene blir på den måten en litt større risiko for aktøren. Derfor er dette dyrere lån, med høyere rente.

Her er det veldig mange aktører, og vi oppfordrer alle til å lese gjennom flere av våre artikler rundt lån og forbukslån.