Beste billån

Hvilket billån som er best for deg avhenger av en rekke faktorer – hvor gammel er du, hvor mye egenkapital kan du stille og hvordan er din økonomiske situasjon?

Hvis det er din første bil, må du også huske på at du får en dyr forsikring. Banken vil også kunne kreve at du må ha kasko-forsikring hvis bilen bare er noen år gammel.

Beste rente har ikke alt å si

Det er ikke bare rentene som koster deg penger i det lange løp. Man må se på den effektive kostnaden for å finne de riktige tallene. Etablering- og termingebyr er to eksempler på ekstrakostnader som kan få aktøren med dårlig rente til å komme greit ut. Med andre ord; ikke se deg blind på en god rente – se på den totale helheten.

Renten gis som regel etter hvor mye egenkapital du kan stille. 35% egenkapital er den vanligste prosentsatsen, og gir deg de beste avtalene. Du kan likevel få gode låneavtaler om du ikke har egenkapital eller om du kan stille fra 10%. Med egenkapital blir du en mindre risiko for banken, og har et bedre forhandlingspotensiale – ikke bare for å få gunstige betingelser idet du låner, men også i videre forhandlinger av samme lån.

Av de norske bankene, er det Skandiabanken som kommer best ut i de fleste tester og er Norges beste bank på billån.

Finansa – for deg som vil ha svar på dagen

Hvis du er utålmodig eller fått avslag fra flere aktører, kan vi anbefale Finansa – en aktør som samarbeider med blant annet DNB og yA-Bank. Her kan du ta opp både billån og MC-lån til gode betingelser.

Fordeler:

  • Finansa er en aktør som har drevet med billån i en rekke år, og har dermed kompetansen og erfaringen til å møte dine behov. De har både økonomisk og “mekanisk” innsikt.
  • Fleksibelt lån; hvis du ikke har bestemt deg for drømmebilen, men er på utkikk, kan du klarere deg med Finansa slik at du har det finansielle i orden så fort du kommer over bilen du ønsker deg.
  • Du vil få svar på dagen, såfremt søknadsskjemaet er riktig utfylt og at det blir sendt inn i arbeidstiden.