Høyrentekonto

En høyrentekonto er en sparekonto med gode betingelser i form av renter. Ofte ligger den på to og tre prosent høyere enn en vanlig brukskonto, men kan ha krav om få bevegelser (uttak) i året, eller andre restriksjoner.

Vi har undersøkt markedet, og funnet frem til Norges beste høyrentekontoer.

Dette er de beste spareaktørene

Vi gjør oppmerksom på at vi kun har tatt rentesatsen med i vår beregning. Les derfor nøye på hver aktørs nettside.

Dette ble en topp-fire over norske aktører. Vi anbefaler alle å opprette en sparekonto hos en av disse. De kan enkelt styres med en bank-ID, både når det gjelder oppretting av konto og innlogging. Mange av sparekontoene hos de større bankene i Norge tilbyr 3,20% eller lavere, og er selvfølgelig alt for dårlig. Benytt deg derfor av våre testvinnere.

Når bør man velge høyrentekonto?

Tidligere var det nesten utelukkende de med svært god råd som kunne åpne opp slike sparekontoer. Gjerne de som hadde minst 100 000 kroner til overs. I dag, og med nettsidene som vi har listet opp ovenfor, er det derimot annerledes. Nå kan alle opprette spareavtaler, uansett økonomi – og alle får like betingelser.

Hvis du for eksempel kan sette av 800 kroner i måneden, er dette rundt 10 000 kroner i løpet av ett år.

Konklusjon: Har du muligheten til å legge av noen kroner hver måned, uansett mengde, er du tjent med å velge en av våre testvinnere.