Beste sparerente

Prisstigningen i Norge forventes å stige med ca. 1,6% hvert eneste år (inflasjon). Med skatten på 28% på renteoverskuddet ditt må du minst ha en rente på ca. 2,22% for å ikke tape penger. Svært mange nordmenn pengene på kontoer til langt under denne prosentsatsen.

(Husk at vi kun tar stilling til passive sparekonti og ikke langsiktig sparing som fond.)

Sett pengene dine på høyrentekonto

Når du har bestemt deg for å spare, spiller det egentlig ingen rolle hvilken aktør du velger – derfor skal selvfølgelig valget ditt falle på den som stiller de beste betingelsene. Den beste sparekontoen for flytende sparerente i Norge, er i Topprente.no – en del av Sparebanken Øst, Drammen.

Her kan du enkelt åpne bankkonto ved hjelp av kodebrikken du har fått tilsendt (også om kodebrikken er sendt ut fra en annen bank enn Sparebanken Øst).

> Les mer om Topprente.no eller Norges beste høyrentekontoer.

Det kan være flere faktorer som spiller inn for å finne den beste spareløsningen for deg og ditt forbruk. Mange sparekontoer har et begrenset uttak i året, og du kan med andre ord risikere at det påløper gebyrer på minst 1% hver gang du overskrider dette. Vi anbefaler alle å spare penger, men hvis du fører over pengene frem og tilbake slik at det går ut over det begrensede antallet uttak i året, bør du gjøre noe med sparingen. Det første du kan prøve, er å redusere beløpene du overfører hver måned. Flere undersøkelser viser nemlig at man klarer å spare større beløp og få en bedre økonomi på sikt ved å spare et “ubetydlig” beløp hver måned.

BSU er uslåelig

Hvis du er mellom 18 og 34 år kan du spare i BSU. Dette er en spareordning hvor alle pengene du sparer blir “låst” til bolig, eller nedbetaling av boliglån. Renten på slik type sparing er på over 4%, men varierer voldsomt fra aktør til aktør. Her lønner det seg derfor å gjøre litt research.

Det er ikke bare renten som er bra på boligsparing for unge – man får også skattefradrag på opptil 4000 kroner i året (ved å spare 20 000 kroner).