SuperSpar

SuperSpar er den nye sparefunksjonen hos DnB. Dette er et flott alternativ for deg som ønsker forutsigbar sparing, og foretrekker sparekonto.

PS: Vi anbefaler kun denne spareordningen til deg som ikke ønsker andre alternativer enn DNB. Du kan enkelt opprette sparekontoer hos andre aktører som gir deg 3,75% rente eller mer – ta en kikk på vår artikkel om høyrentekontoer for å lese mer.

Vilkårene til SuperSpar hos DnB

Funksjonene til denne sparekontoen er perfekt for deg som ikke helt finner disiplinen til å spare – her må du nemlig overføre et fast beløp hver måned. Beløpet bestemmer du selv, så sett deg på et komfortabelt nivå. Husk at for eksempel bare 300 kroner i måneden blir 3 600 kroner i året + renter.

I nettbanken kan du klikke på «faste oppdrag» og endre beløpet når som helst – hvis du føler du har tatt i litt for mye, eller om du vil kjøre inn flere månedlige midler.

Renten er på 3,20% og er en av de beste løsningene hos denne banken. Merk at du også bare har 12 gebyrfrie uttak fra denne kontoen i året.

Bruk BSU hvis du har mulighet

Er du under 33 år, har du muligheten til å spare i Boligsparing For Unge. Her er renten ofte mellom 4,25 til 4,70 prosent og ligger langt høyere enn andre typer forutsigbar sparing. Dessuten får du også skattemessige fordeler hvert år.

Her er et regnestykke som viser hvor mye du faktisk tjener på å benytte deg av BSU:

–          Månedlig innskudd 1 600 kr

–          Årlig total: 19 200 kr

–          Skattefradrag (20%): 3840

Renter for dette ene året gjør at du sitter igjen med 19 663 (463 i renter).

Startbeløpet (19 200) har økt med renter og skattefradrag (totalverdi på 4 303) – og du har dermed tjent 22,4%!

4 303 kroner har du altså tjent på å ha en månedlig sparing på 1 600 kroner.