Tjene penger

Dette er drømmen til mange;  å kunne tjene til livets opphold, rett fra sofaen, eller på et hjemmekontor. Det er slett ikke umulig å tjene gode penger hjemmefra på nett, men det krever knallhardt arbeid. Du kan tjene penger på utrolig mange forskjellige måter, men det viktigste er at du gjør noe du syns er morsomt – da blir det enklere å holde motivasjonen oppe!

Ikke la deg lure

Det finnes utallige nettsider på nettet som gjerne vil vise deg hvordan du kan tjene noen ekstra kroner på nett, men du skal ikke ta alt for god fisk. Vær spesielt obs på pyramidespill eller andre lokketilbud hvor du er nødt til å bidra med penger, før du i det hele tatt har mulighet til å tjene penger – når har det gitt logikk?

Spørreundersøkelser kan man tjene penger på, men vi gjør oppmerksom på at nesten samtlige tjenester gjør at du gjør veldig mye for veldig lite. Her er det likevel ikke snakk om noe lureri, og er sånn sett en metode å tjene noen ekstra kroner på. Vi mener likevel at rentene i banken tjener deg mer i løpet av et år.

Hardt arbeid er det som gjelder

For å bli din egen sjef er det hard arbeid som gjelder. Du må være klar over at timene du legger bak deg her, vil være svært dårlig betalte timer. Du må se på dette som investering, hvor pengene vil komme på sikt.

Nettbutikk er noe mange ønsker å prøve seg på. Tall fra 2010 viser at det er omtrent én nettbutikk per 8000’ende nordmann. Dette betyr at det er skyhøy konkurranse på de fleste nisjer. Det morsomme med å starte opp noe på nett, er å kunne drive med det man vil – eller selge det man vil. Liker du for eksempel akvarum og fisk? Da kan dette være en nisje for deg.

Blogg/nettsted er det andre åpenbare valget du står overfor hvis du prøver å tjene noen kroner på nett. Her har du også et hav av konkurrenter, nesten uansett hvilken du velger, men jobber du hardt vil du nå målene dine.

Hvordan kan du tjene penger på bloggen/nettstedet

Det finnes et hav av muligheter, og det blir bare flere og flere. Det eldste «trikset» i boka, er å selge annonser direkte og manuelt til forskjellige aktører. Husk at det er enklere å få solgt annonser til aktører som er relevant til innholdet på ditt nettsted.

  • AdSense – Googles egen tjeneste som plasserer relevante tekst- eller bildeannonser i eller utenfor artikkelen din. Her får du betalt per klikk. Men pass på: Google straffer alle som prøver å manipulere til seg klikk, og kan risikere at de stenger kontoen din. Hold deg derfor til retningslinjene.
  • TradeDoubler – En av Europas største affiliate-selskap, og muligens det største hva kommer til utvalg av norske aktører. Her kan du få provisjon hos kjente aktører som CDON, Bokkilden, SAS, Hotels.com, Netcom og mange, mange flere.
  • AdServicemedia – Også et stort affiliate-selskap i Norge. Anbefales spesielt hvis du har innhold relatert til for eksempel kredittkort eller forbrukslån.
  • ClickBank – Amerikansk aktør, med nisjer over hele verden. Her kan hvem som helst selge sine varer, enten det er e-bøker, fysiske bøker, eller andre fysiske artikler. Du kan søke mellom hundretusenvis av forskjellige nisjer, og du finner nesten 100% garantert noe som passer til dine artikler. Her får du som regel betalt per salg du sender (for hver bruker som kjøper noe, etter å ha trykket på din link).

Dette er bare noen av de mest populære aktørene. Disse er blant de største på sine felt, men det finnes mange andre som driver med det samme. Det er ofte lurt å være registrert hos flere nettverk, da du noen ganger kan få en gunstigere avtale.

Et lite tips: Hos de mindre nettverkene, er det enklere å forhandle seg frem til bedre avtaler.