Refinansiering av smålån

Refinansiering er et nytt lån for å dekke gammel gjeld. Du kan spare flere tusen kroner i året på en slik avtale, hvis du har dyre smålån og kredittkortutgifter.

Selv om renten på refinansieringslånet heller ikke skulle være den gunstigste, vil det uten tvil lønne seg for deg. Du vil, totalt sett, få en mye bedre rente, lavere utgifter (siden det bare er ett lån), mindre gebyrer og en mye bedre oversikt over økonomien din.

Slik får du refinansiert dyre smålån

Det er alltid lurt å prøve og få oversikt før du godtar et refinansieringslån. Du kommer sannsynligvis til å spare penger på avtalen, men det er en fordel å se hvor mye, og eventuelt finne flere argumenter for en enda billigere avtale.

Vi anbefaler deg å søke hos flere samtidig – på den måten finner du automatisk det gunstigste lånet.

Et forbrukslån har ofte en høy rente, men du kan likevel spare mange penger i året hvis du har to eller flere dyre smålån – ved for eksempel kredittkortgjeld. Her kan du lage et lån for å dekke over dine smålån, slik at de er samlet på én plass. Regn litt på det, og se hvor mye du sparer på det. Husk også at du kanskje vil spare flere hundrelapper bare ved at du slipper å betale termingebyrer på alle lånene dine.

Et termingebyr per lån gjerne ligger på minst 60 kroner. Dette er 720 kroner spart i året for hvert lån du kvitter deg med – og det er uten å iregne rentene!