Slik refinansierer du kredittkort

Dersom man nedbetaler kredittkort, og spesielt om man betaler på flere samtidig, vil det å gjennomføre en refinansiering kunne være en effektiv måte å kutte ned kostnadene på renteutgifter. Vi ser litt mer på hvordan det fungerer i denne artikkelen.

Hva er en refinansiering?

Når du gjennomfører en refinansiering tar du opp ny gjeld for å nedbetale eksisterende. Det gjør man primært av to grunner. Dersom man nedbetaler flere kredittkort og ulike smålån samtidig kan det fort føre til en mer komplisert personlig økonomi enn nødvendig. Ved å samle alt sammen i ett lån gjennom en refinansiering får man kun en kreditor og forholde seg til og en faktura.

Den andre grunnen til å gjennomføre en refinansiering er som nevnt å kunne kutte ned på renteutgiftene. Generelt sett vil et lån ha en lavere rente enn kredittkort, men renten på lån vil også kunne variere forholdsvis mye mellom de ulike utlånerne. Så før du knytter deg opptil en refinansieringsavtale bør du alltid ha det klart for deg hva betingelser du har i dag, slik at du objektivt kan se om du får det rimeligere hos andre.

Klikk her for å refinansiere dine kredittkort

Refinansiering gjennom boliglån eller forbrukslån?

Det er i all hovedsak to lånetyper som blir brukt for en refinansiering. Det er boliglån og forbrukslån. Har man muligheten til å utvide lånet på en bolig vil det være alternativet som gir deg den laveste renten. Men at renten blir lavere betyr ikke nødvendigvis at det er det beste å gjøre. En nedbetalingstid på hus eller leilighetslån kan være på godt over 20 år, så totalt sett kan du fortsatt ende opp med å betale en større sum enn det du ville hatt med en høyere rente og lavere nedbetalingstid.

Når det er snakk om ulike smålån og kredittkortgjeld kan derfor forbrukslån være ett godt alternativ. Husk imidlertid alltid å ta en god gjennomgang på de avtalene du sitter med i dag, se på hva du betaler månedlig og sammenlign det med hva du kan oppnå gjennom en refinansiering. Husk at det å søke om en slik låneavtale er helt uforpliktende, så du er ikke pliktig til å gå videre med et eventuelt tilbud du får tilbake.